<-BlogAbout-> انسان معمولاً آن چیزی را خلق میکند که دوست دارد آن را ببیند یا بشنود یا بچشد و هنری پسندیده است که نیازهای درونی انسان را برآورده سازد. آنچه میدانم میگویم و آنجه نمیدانم تو بگو..
من طاهره حمزه ئیان هستم و آشپزی رو به عنوان یک
هنر خیلی دوست دارم.
آشپز خوب آشپزیه که چشمی کار کنه و کاری به اندازه
و مقدار نداشته باشه.
خواص داروئی:
۱) اثر پايين آوردنده چربي خون كه باعث
جلوگيري از تنگ شدن عروق قلبي و در نتيجه
جلوگيري از بيماريهاي قلبي و سكته مي شود
۲) اثر كاهش كلسترول خون كه اين اثر مانند اثر
قبلي در جلوگيري از تنگ شدن عروق و مشكلات
قلبي عروقي موثر است
۳) سير مي تواند به طور ضعيف قند خون را كاهش
دهد، بنابراين مي تواند در رژيم افراد مبتلا
به بيماري قند قرار گيرد.
۴) سير همچنين داراي اثر كاهش فشار خون است.
البته بايد توجه كرد كه سير نمي تواند فشار
خون بالا را مهار كند بلكه در صورت مصرف مداوم
به خصوص فراوردههاي دارويي آن تا حدي فشار خون
كاهش مي يابد
۵) تركيبات سير مي توانند از چسبندگي پلاكتها
جلوگيري كرده و با اين اثر به اصطلاح عاميانه
در كاهش غلظت خون و در جلوگيري از امراض قلبي
و عروقي موثر باشد
۶) سير ميكروب ها و ويروس هاي مضر بدن را از
بين مي برد به خصوص در مواقعي كه سيستم دفاعي
بدن دچار ضعف است، استفاده از سير در معالجه
عفونت ها سودمند است وبرعكس آنتي بيوتيك ها
هيچ گونه عوارض جانبي ندارد; حتي موجب تقويت
بدن نيز مي گردد. از اين خاصيت در مدت جنگ
جهاني دوم براي درمان عفونتهاي مجروحان
استفاده مي كردند
۷) سير اعضاي داخلي و روده را پاك كرده، به
خصوص بر روي انگلهاي روده اي اثري قابل توجه
دارد. استفاده آن براي اطفال مبتلا به كرمهاي
كوچك روده اي ضروري است.
۸) سير پاك كننده مناسبي براي دستگاه تنفسي
است و نه تنها با ميكروب هاي موجود در آنها
مبارزه مي كند، بلكه باعث باز شدن مخاط ها نيز
مي گردد. نكته بسيار مهم ديگري كه مورد سوال
بسياري از مصرف كنندگان سير است اين كه بعضي
افراد مي پرسند آيا مي توان حبه سير را بدون
جويدن بلعيد تا هم بوي كم تري در دهان ايجاد
كند و هم از خواص آن بهره مند شوند؟بايد گفت
كه تمام مواد موجود در گياهان، در سلولهاي آن
نگهداري مي شوند. شرط خروج اين مواد از سلولها
له شدن يا پاره شدن يا شكستن ديواره سلولهاست
بنابراين تا وقتي كه گياهان به صورت له شده يا
پودر (خرد يا آسياب شده) مورد مصرف قرار
نگيرند مواد موثر آنها در بدن استخراج نشده و
قسمت اعظم آن دفع مي شود. بنابراين هر چه سير
بيش تر له شود مواد بيش تري از آن در بدن آزاد
مي شود و در صورتي كه به صورت حبه يا تكههاي
بزرگ مصرف شود، كمترين مقدار مواد موثر آن به
بدن مي رسد.
نكته ديگر اين كه براي از بين بردن كامل بوي
سير از دهان راهي وجود ندارد چون تركيبات
گوگردي سير پس از وارد شدن به بدن و خون از
راه ريهها و پوست بدن دفع مي شود و ارتباطي به
دهان ندارد. يعني تركيبات گوگردي كه مسوول بوي
سير هستند در بازدم از ريه و با عرق بدن خارج
مي شوند لذا فقط بعضي مواد يا خوش بو كنندهها
مي توانند به طور موقت و جزئي بوي دهان را
تغيير داده يا كمي بوي سير را كاهش دهند.
محققان علت اين مساله را كه چرا مصرف سير مي
تواند به حفظ سلامت قلب كمك كند كشف كردهاند.
راز اين مساله در «اليسين» نهفته است، همان
ماده اي كه تجزيه آن به تركيبات سولفور در
معده باعث بوي بد دهان مي شود. اين تركيبات در
واكنش با سلولهاي قرمز خون سولفيد هيدروژن
توليد مي كنند كه باعث شل شدن رگها و گردش
آسانتر خون مي شود.
با اين حال كارشناسان بريتانيايي اخطار دادند
كه مصرف قرصهاي مكمل سير ممكن است به بروز
عوارض جانبي منجر شود. سولفيد هيدروژن بوي بد
تخم مرغ گنديده متصاعد مي كند و از آن براي
ساخت بمبهاي بدبو استفاده مي شود اما اين ماده
در تراكم پايين نقشي حياتي در كمك به سلولها
براي ارتباط با يكديگر بازي مي كند. نقش ديگر
آن در رگهاي خوني تحريك سلولهاي تشكيل دهنده
جداره رگ است كه باعث شل شدن آنها و انبساط
رگها مي شود.
اين به نوبه خود از فشار خون مي كاهد و به خون
اجازه مي دهد اكسيژن بيشتري به ارگانهاي اساسي
بدن برساند و از فشار بر قلب بكاهد. نتايج
حاصله از برخي تحقيقات حاكي برآن است كه سير
در رژيم غذايي ماده خيلي خوبي است. مسلما در
مناطقي كه مصرف سير بالاست، مثلا در مديترانه
و شرق دور، ميزان ابتلا به بيماريهاي قلب و
عروق پايين است.»
سير به درمان عفونت هاي تنفسي مثل سرماخوردگي
و سرفه هاي مزمن كمك مي كند. به گزارش سلامت
نيوزبه نقل از پايگاه خبري آبزرور; سير با
وجود بوي نامطبوعش از گياهان دارويي و غذايي
مهم در سراسر جهان به حساب مي آيد، مواد موجود
در سير به آن خاصيت آنتي بيوتيك مي دهد.
بنابراين گزارش، ماده موجود در سير از تشكيل
كلسترول مضر خون، بروز سرفه، برونشيت و
ناراحتي هاي خون بالا جلوگيري مي كند و به
درمان سرماخوردگي كمك مي كند. علاوه بر اين
سير انواع باكتريها و ويروس ها و عفونت هاي
انگلي را از بين مي برد و دستگاه ايمني بدن را
تقويت مي كند.
نويسنده : شهرام مظفريان
روزنامه مردم سالاري